Emotionele schadevergoeding? Krijg gratis en vrijblijvend advies!

Emotionele schadevergoeding

Letselschade kan een behoorlijke impact hebben op het dagelijks leven op zowel fysiek als emotioneel en financieel vlak. Wanneer u emotioneel lijdt onder het voorval, kunt u een emotionele schadevergoeding aanvragen, zodat u gecompenseerd wordt en het lijden enigszins wordt verzacht. Een emotionele schadevergoeding komt op een andere manier tot stand dan een andere letselschadevergoeding. Deze zijn vaak makkelijker aan te wijzen zoals een gebroken been of een beschadigde auto. Emotionele schade daarentegen is minder eenvoudig aan te tonen, maar het is mogelijk om ook daarvoor een schadevergoeding aan te vragen.

Emotionele schadevergoeding eisen

Als het ongeval emotionele pijn veroorzaakt heeft, kunt u bij de tegenpartij emotionele schadevergoeding eisen. U heeft misschien tijdelijk zin in het leven verloren omdat u een hoop activiteiten niet meer zelf kunt doen. Of u bent depressief omdat de vooruitzichten niet gunstig zijn. Deze emotionele schade wordt bij de wet aangemerkt als letselschade de schadevergoeding die u hiervoor krijgt wordt ook wel smartengeld genoemd.

Smartengeld kan het leven iets draaglijker maken doordat u geen financiële zorgen hebt of u dat u net wat meer ruimte hebt om uw leven op een prettige manier in te vullen. Emotionele schadevergoeding eisen doen wij kosteloos voor u bij de tegenpartij. Of er nu wel of geen schadevergoeding wordt toegekend, omdat wij middels het no cure no pay principe werken, loopt u geen enkel risico.

Emotionele schadevergoeding bij ontslag

Bent u ontslagen of bent u van functie verandert en ervaart u emotionele schade? Dan is het mogelijk om emotionele schadevergoeding bij ontslag te eisen bij uw werkgever. Omdat de vergoeding verschilt per zaak, doet u er verstandig aan om uw situatie voor te leggen aan onze letselschadespecialisten. Dit kan simpelweg door één telefoontje of u vult het contactformulier op onze website in. Vaak kunnen wij dan al een eerste indicatie geven of u recht hebt op een vergoeding en hoe hoog dit bedrag dan ongeveer zal zijn. Tijdens een intake zullen we de gehele situatie in kaart brengen om een zo volledig mogelijk beeld te hebben van uw opgelopen schade. Zo staan we samen sterk in onze zaak om emotionele schadevergoeding bij ontslag te realiseren.

Direct antwoord op al uw vragen

Scroll naar boven