Immateriële schade opgelopen? Hulp bij smartengeld aanvragen

Immateriele schade

Immateriële schade die u heeft opgelopen door een plotseling ongeval of ongeluk, kan hevige en langdurige invloed hebben op uw dagelijkse leven. Immateriële schade is schade die is veroorzaakt door verdriet, pijn of verlies van levensvreugde na het ongeval. De pijn en het ongemak, de blijvende lichamelijk en psychische klachten, littekens en het verdriet dat u ervaart door het wegvallen van sociale contacten na het ongeval zijn enkele voorbeelden van immateriële schade. Wanneer u immateriële schade wilt verhalen op de wederpartij, doet u er goed aan om de gratis deskundige bijstand van Sincerus Letselschade in te schakelen. De bewijslast ligt namelijk aan de kant van de eisende partij, en omdat immateriële schade veel emoties op kan roepen, kunnen onze letselschadespecialisten u geheel ontzorgen. Wij hebben de benodigde juridische kennis in huis om een rechtvaardige schadevergoeding, ook wel smartengeld genoemd, voor uw immateriële schade te realiseren!

Immateriële schade bij ongeval

Elk geval van immateriële schade bij ongeval wordt weer anders beoordeeld, doordat dit type schade lastig is uit te drukken in een bedrag. Er spelen een aantal factoren een rol bij de hoogte van het smartengeld bij immateriële schade bij ongeval, zoals:

  • Zichtbare verminking of littekens
  • Duur genezingsproces
  • Leeftijd slachtoffer
  • Duur ziekenhuisopname of revalidatie
  • Aantal en de ernst van medische ingrepen
  • Blijvende invaliditeit of andere beperkingen
  • Invloed van het letsel op werk of studie
  • Invloed van het letsel op hobby’s of andere vrijetijdsbestedingen

Let op! In vergelijking tot andere Europese landen worden er in Nederland vaak lagere bedragen uitgekeerd wat betreft immateriële schade bij ongeval.

Immateriële schade mishandeling

Ook wanneer u te maken heeft gehad met ernstige mishandeling, waarbij u psychische en/of emotionele schade heeft opgelopen, kunt u met behulp van Sincerus Letselschade smartengeld voor immateriële schade mishandeling aanvragen. Of het nu gaat om schade opgelopen door lichamelijke mishandeling, seksueel misbruik, of lichamelijke en psychische verwaarlozing, wij steunen u middels kosteloze raad en daad om degene die hier verantwoordelijk aansprakelijk te stellen. Doordat de oprichters van Sincerus zelf ervaringsdeskundigen zijn wat betreft ongevallen waarbij schade is opgelopen, weten wij wat u door moet maken en kunnen wij ons goed inleven in uw situatie. Wij helpen u graag geheel kosteloos bij het claimen van smartengeld van uw immateriële schade mishandeling, zodat u van de dader ontvangt waar u recht op heeft, en u verder kunt met uw leven. Want degene die verantwoordelijk is voor uw schade, dient hier uiteraard voor aansprakelijk gesteld te worden! Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 – 760 60 13 of ons online contactformulier.

Direct antwoord op al uw vragen

Scroll naar boven