Slachtoffer van medische fouten? Gratis hulp en ondersteuning!

Medische fouten

Bent u slachtoffer geworden van medische fouten? Jaarlijks hebben duizenden mensen te maken met de gevolgen van verkeerde medische handelingen. Er wordt gesproken van medische fouten in juridische zin, wanneer vast staat dat een redelijke bekwame en handelde beroepsgenoot het beter zou hebben gedaan dan de arts die u behandeld heeft. Wanneer deze uw gezondheidsschade zou hebben kunnen voorkomen of verminderen, valt dit wettelijk gezien onder medische fouten en komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een schadevergoeding. Omdat medische fouten veelal van elkaar verschillen, is het lastig voor u als  slachtoffer om te bewijzen dat het daadwerkelijk om een medische fout gaat. In zo’n geval doet u er verstandig aan om een belangenbehartiger in de arm te nemen voor deskundige bijstand. De letselschadespecialisten van Sincerus Letselschade helpen u graag met gratis juridische hulp en advies, zodat u krijgt waar u recht op heeft.

Medische fouten verhalen

Wanneer u als patiënt uw medische fouten verhalen wilt op een arts of ziekenhuis, dan geldt de hoofdregel dat u moet bewijzen dat er sprake is van een medische fout. Er bestaan heel veel verschillende soorten medische missers, zoals onvoldoende voorlichting, stellen van een verkeerde diagnose, uitvoeren van de ingreep zelf of nalatigheid in de nazorg. Om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding moet vaststaan dat er sprake is van medisch onzorgvuldig handelen waardoor u lichamelijk of geestelijk letsel op heeft gelopen. De schade die hier uit voortkomt wordt letselschade genoemd. De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van de kosten die u werkelijk moet maken of hebt gemaakt, zoals:

  • materiële schade
  • medische uitgaven
  • kosten voor een aangepaste woning of auto
  • verlies van inkomsten of hulp in huis.
  • immateriële schade, zoals verdriet of pijn

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw zorgverlener een medische fout gemaakt heeft, dan doet u er goed aan om een schadespecialist in te schakelen. Wij zullen u het gehele traject bij staan met raad en daad, waarin wij onder advies uitbrengen over de haalbaarheid van een schadevergoeding, de schade berekenen, onderhandelen, beoordelen en zorgen voor een snellere afwikkeling van de schade. In onze kosteloze intakegesprek kunt u uw schadezaak aan ons voorleggen en alle vragen stellen die u maar wilt. Wij helpen u graag en geheel kosteloos want wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om medische fouten te verhalen, zodat degene die hier verantwoordelijk voor is aansprakelijk wordt gesteld!

Direct antwoord op al uw vragen

Scroll naar boven